Министърът на културата на Украйна също следи сериала на Нетфликс

...
Министърът на културата на Украйна също следи сериала на Нетфликс
Коментари Харесай

Министърът на културата на Украйна с критики към „Емили в Париж“

Министърът на културата на Украйна също следи сериала на Нетфликс " Емили в Париж ". Kритиките му oбаче демонстрират, че по никакъв начин не е удовлетворен от видяното. Александър Ткаченко показа разочарованието си от „ обидния “ метод, по който украинката Петра е показана в сезон 2 на  сериала, който дебютира в платформата през декември.

Причината?  В серията се появява Петра - украинка по паспорт, която се сприятелява с Емили на курса им по френски. Двете намират допирни точки като чужденки във Франция, само че настава поврат във взаимоотношенията им, когато отиват да пазарят. Петра краде облекла и се надява Емили да направи съшото.

Това е и мотивът Ткаченко да насочи рецензията си намерено. " В " Емили в Париж " имаме карикатурен облик на украинка, който е недопустим. Толкова е обидно ", написа Ткаченко в Telegram.

" Така ли виждат украинците в чужбина? Като такива, които крадат, желаят да получат всичко гратис и се опасяват от депортиране? Това не би трябвало да е по този начин. Продължаваме да се борим с тези клишета ” допълва той.

Културният министър споделя, че е обожател на сериала, само че все пак няма по какъв начин да не се ядоса на стереотипния облик на Петра. Той съобщи, че е изпратил недоволство до стрийминг платформата заради обидното показване на героиня от Киев в " Емили в Париж ", написа Би Би Си.



Последва реакция от Наталка Якумович - един от продуцентите на шоуто, която също е украинка. Тя от своя страна отбрани облика на Петра от " Емили в Париж " с коментар в обществените мрежи.

" Да, обидно е неприятната героиня да е украинка, само че не може неприятните постоянно да са от други националности. Всички биха желали да е от Москва, а не от Киев, само че не можем постоянно да имаме всичко ", споделя Якумова.

Това не е първият път, когато сериалът " Емили в Париж " е подложен на критика за стереотипното показване на различни култури и националности. Първият сезон беше охулен във Франция поради изкривената позиция към  Париж и жителите му. Продукцията показва французите в облика на недружелюбни хора, които носят барети и постоянно изневеряват на сътрудниците си.

Тогава основателят на сериала Дарън Стар отбрани първия сезон, като съобщи, че " не съжалява, че гледа на Париж през блестящата призма ". Стар споделя, че е вложил личния си опит от визитата на френската столица при основаването на продукцията.

" Исках да покажа Париж по един в действителност прелестен метод, който да насърчи хората да се влюбят в града, сходно на мен ", разяснява той пред " Ню Йорк Таймс ".

Въпреки множеството рецензии, " Емили в Париж " се радва на забележителен триумф. Сериалът се настани измежду най-гледаните сериали на Netflix и номинациите " Златен глобус и по всичко наподобява, че ще продължи да вълнува, въпреки и с риск да обиди още някого.
5 фешън неща, които (не) харесахме във втория сезон на „ Емили в Париж “
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР