Министърът на културата на Италия призова социалните мрежи да идентифицират

...
Министърът на културата на Италия призова социалните мрежи да идентифицират
Коментари Харесай

Имената на глупците… Мъж надраска Колизеума с ключ, издирват го

Министърът на културата на Италия прикани обществените мрежи да „ разпознават мъж, който по-късно да бъде глобен. Към апела си той разгласява видео, на което се вижда по какъв начин незнайният издълбава имената на себе си и на годеницата си в Колизеума в Рим.

 „ Смятам за доста съществено, неприлично и симптом на огромна непочтителност екскурзиант да опорочи едно от най-известните места в света, с цел да издълбае името на неговата избраница “, написа Дженаро Санджиулиано написа в Twitter.  „ Надявам се, че който и да е направил това действие, ще бъде разпознат и глобен съгласно нашите закони. “

Публикацията на министъра включва замъглено изображение на младия екскурзиант, както и видео, което наподобява го демонстрира по какъв начин употребява ключове, с цел да издълбава букви в една от стените на съвсем 2000-годишния амфитеатър.

Надписът гласи „ Иван+Хейли 23 “, съгласно италианската осведомителна организация ANSA.

Предполагаемият случай е станал в петък, а полицията се е задействала след видеоклипове, появили се в обществените медии, заяви ANSA.

Ако бъде приет за отговорен за закононарушението, мъжът може да получи санкция от минимум 15 000 евро  или до пет години затвор

Подобен случай се случи през 2020 година, когато ирландски екскурзиант беше упрекнат във вандализъм на Колизеума, откакто чиновниците по сигурността го видяха да издълбава буквите си в античната конструкция и го рапортуваха на полицията.

 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР