Министърът на културата и политическият кабинет трябва да се погрижат

...
Министърът на културата и политическият кабинет трябва да се погрижат
Коментари Харесай

Христо Мутафчиев: Ще протестираме, ако парите за култура не стигнат до хората до края на януари

Министърът на културата и политическият кабинет би трябвало да се погрижат за тактика за развиване на бранша и увеличение на приходите. Те са виновни по този начин да се разпределят средствата, които ние успяхме да притеглим към бюджета, че парите да стигнат до хората. Давам период на министъра на културата и на кабинета до края на януари, след което ще се подхващат протестни дейности, тъй като няма никакво придвижване по въпроса. Това съобщи артистът и ръководител на Съюза на артистите в България Христо Мутафчиев в " Офанзива " по NOVA NEWS.

„ Благодаря на всички сътрудници, които пристигнаха на митинга през Министерството на културата и Министерски съвет, с което демонстрираха на ръководещите, че отношението към нас би трябвало да се промени ", сподели той. Актьорът благодари и за увеличението на парите за просвета в бюджета. „ Дали, обаче, решението ще свърши работа, евентуално да, само че това зависи от Министерството на културата ", разясни той.

По негови думи българите привикнаха да ги ръководят " посредствени хора ". " Тези, които ни заблуждават в един миг ги разгадаваме, а тези, които ни ръководят ги поносим и ги преповтаряме, и потретваме ", добави артистът.

Христо Мутафчиев описа и за новия си моноспектакъл " Боже мой ", който ще се играе в Народния спектакъл. Той изясни, че спектакъла е негов и на Стоян Радев, а текстът е на Теа Денолюбова. „ Избрах да работя със Стоян, тъй като първата ми среща с него беше толкоз вълнуваща, че си споделих, че текста на „ Боже мой " може да бъде изработен единствено от внимателен, обичащ човек, какъвто е той ", показа Мутафчиев.

" Животът не е проект, а жадност и блян ", сподели той. Мутафчиев показа, че за него любовта е всичко. „ Влюбвам се всеки ден, в доста разнообразни неща ", показа артистът. Той сподели, че когато е забавил темпото в живота си е почнал да вижда дребните неща, по тази причина си разрешава да се влюби и в цветето, и в дървото на пътя.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР