Министърът на културата Атанас Атанасов реши да промени установената соцпрактика

...
Министърът на културата Атанас Атанасов реши да промени установената соцпрактика
Коментари Харесай

Вместо „цветя от...” културният министър ще праща деца на концерти

Министърът на културата Атанас Атанасов реши да промени откритата соцпрактика в края на концерти и културни събития да се сервират скъпи кошници с " цветя от... ". Парите за представителни разноски от този тип той към този момент ще харчи за билети на деца до културни прояви.

Първата сходна самодейност ще се състои довечера, събота и неделя, когато 160 възпитаници ще получат безплатен достъп до спектаклите във връзка 70-ата годишнина на фолклорния отбор " Филип Кутев ". Идеята на министъра е това да се трансформира в традиция - разходите за обичайните кошници с цветя от институциите да бъдат пренасочени към закупуване на билети и обезпечаване на достъп на възпитаници от разнообразни учебни заведения и паралелки по изкуства до оптимално необятен набор от културни събития.

„ Всичко стартира с дребни стъпки. Няма по-голяма поддръжка за един създател от обичта и уважението на публиката. Знам, че за всяко дете, изкушено от изкуството, визитата на културно събитие е като майсторски клас. Надявам се с екипа ми да успеем да развием и използван тази концепция за целия културен календар, не единствено в София “, се споделя в изказване на Атанасов, публикувано от Министерството на културата.

Деца от Националното музикално учебно заведение " Любомир Пипков ", Национална гимназия за приложни изкуства " Свети Лука ", Национално учебно заведение за изящни изкуства „ Илия Петров ” и фолклорните паралелки към 144 СУ „ Народни будители ” ще имат безвъзмезден достъп до събитието.

Концертите в зала 1 на НДК, отдадени на юбилея на най-дълголетния ни фолклорен отбор стартират от през днешния ден и в трите следващи дни ще бъдат с друга тема и идея – " Началото ", " Пътят "  и " Наследството ". Сред изпълнителите на сцената също ще има ученици от Националното учебно заведение за танцово изкуство, Националното учебно заведение за фолклорни изкуства " Филип Кутев ", Националното учебно заведение за фолклорни изкуства " Широка лъка ", както и посетител музиканти от ансамблите " Пирин " и " Тракия ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР