Министърът на иновациите и растежа и генералният директор на Европейската

...
Министърът на иновациите и растежа и генералният директор на Европейската
Коментари Харесай

България и Европейската космическа агенция подписаха споразумение

Министърът на нововъведенията и растежа и генералният шеф на Европейската галактическа организация подписаха Споразумение за европейска кооперираща страна. По този метод български компании и научноизследователски организации ще могат да вземат участие в процедури за асортимент и да осъществят своите планове с галактическо приложение.

Това Споразумение е знак на повишения интерес и ангажираност на България да продължи съдействието си с Европейската галактическа организация /ЕКА/ и да обезпечи условия за реализиране на повишените си упоритости за развиване на галактическата си промишленост и присъединяване в самодейностите на ЕКА. Това съобщи министърът на нововъведенията и растежа, който дружно с генералния шеф на Европейската галактическа организация Йозеф Ашбахер подписаха в Тулуза ново разширено Споразумение за европейска кооперираща страна сред България и организацията.

Споразумението дава опция на български компании и научноизследователски организации да вземат участие в процедури за асортимент и да осъществят своите планове с галактическо приложение. То планува осъществяване на План за Европейска кооперираща страна, чиято цел е да увеличи готовността на българския галактически бранш за пълноценно присъединяване в стратегиите на ЕКА при бъдещо пълноправно участие на страната ни в организацията.

Генералният шеф на ЕКА Йозеф Ашбахер посочи, че за него е огромно наслаждение да подпише Споразумението за България като Европейска кооперираща страна.



Министър Лорер уточни, че чака съдействието да се задълбочи, като бъдат контрактувани по-ефективни и разширени благоприятни условия за осъществяване на планове от съвместен интерес в региона на научно-приложните проучвания и високотехнологични артикули и услуги.

По думите му съдействието с ЕКА е от извънредно значение за България. То способства и за повишение качеството и конкурентоспособността на научноизследователския и софтуерен бранш, както и за по-голяма видимост на българските новаторски компании.

Министърът на нововъведенията и растежа акцентира, че от ден на ден браншове са въодушевени от галактическия капацитет и по-специално от галактическите технологиите и ги придвижват в други области, в това число за създаване на новаторски бизнес модели, вложения и напредък.

Споразумението обезпечава достъп до младежките стратегии на ЕКА за магистри и стипендианти, както и опция за присъединяване във взаимния продан на специалисти, научна и техническа информация, данни и артикули от съвместен интерес, в региона на галактическата просвета, технологиите и приложенията.

Продължава взаимната работа сред България и ЕКА за развиване на устойчивостта и конкурентоспособността на българските предприятия в галактическият бранш, както и за запазване на научния капацитет.

Договореното в Споразумението отразява упоритостите на България за активизиране на галактическите действия, създаване на устойчиви и конкурентоспособни галактически бранш и просвета и интензивно присъединяване в европейските начинания и стратегии в региона на космоса.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР