Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук повторно анулира визата

...
Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук повторно анулира визата
Коментари Харесай

Австралия все пак гони Джокович

Министърът на имиграцията на Австралия Алекс Хоук наново анулира визата на тенисист номер едно Новак Джокович , предадоха международните осведомителни организации.

Шампионът от предходната година на Откритото състезание на Австралия, първия шампионат от Големия шлем за годината, беше арестуван на летището в Мелбърн по-рано този месец, откакто дойде за присъединяване в шампионата, защото не беше имунизиран.

Според министъра той е взел това решение в полза на обществото , защото може да е заплаха за него, тъй като не е имунизиран.

В тази връзка припомняме, че откакто се разбра, че сръбският тенисист е получил здравно изключение да бъде позволен в Австралия, без да е имунизиран, австралийските управляващи бяха подложени на остри рецензии, защото австралийците трябваше да преминат през неколкократни строги затваряния и крути ограничения за битка против COVID-19.

На 5 януари при влизането си в Австралия Джокович срещна проблеми с визата заради неправилна документи по отношение на здравно освобождение от имунизация против COVID-19. Тенисистът трябваше да бъде депортиран, само че юристите му внесоха тъжба във федералния съд и реализираха позитивно решение.

Джокович държи върха по трофеи от Australian Open (девет пъти). Турнирът започва на 17 януари, а Джокович трябваше да играе със сънародника си Миомир Кечманович в първия кръг.

Решението на министъра на имиграцията повдига вероятността за втора правосъдна борба на сръбската тенис звезда да му бъде позволено да остане и да се опита да завоюва рекордната 21-ва купа от шампионат от Големия шлем, само че времето изтича.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР