Министърът на икономиката на Германия обвини САЩ и други приятелски“

...
Министърът на икономиката на Германия обвини САЩ и други приятелски“
Коментари Харесай

Германският министър на икономиката критикува САЩ за „астрономически цени“ на газа

Министърът на стопанската система на Германия упрекна Съединени американски щати и други „ другарски “ страни снабдители на газ за „ астрономически цени “ на синьото гориво, намеквайки, че те печелят от последствията от войната в Украйна, съобщи Си Ен Би Си.

„ Някои страни, в това число другарски, от време на време реализират астрономични цени за своя газ “ Разбира се, това води със себе си проблеми, за които би трябвало да приказваме “, сподели министърът на стопанската система Робърт Хабек пред районния немски вестник NOZ в изявление, оповестено в сряда. Той прикани за повече взаимност от страна на Съединени американски щати, когато става въпрос за подкрепяне на енергийно притиснати съдружници на страната в Европа.

„ Съединените щати се свързаха с нас, когато цените на петрола се покачиха и националните петролни запаси в Европа бяха изчерпани вследствие на това. Мисля, че такава взаимност би била добра и за ограничение на цените на газа “, сподели той.

От Си Ен Би прецизират, че са се свързали с Белия дом за коментар и чакат отговор.

Хабек, който е съпредседател на „ Зелените “ и част от съдружното държавно управление на Берлин, водено от лявоцентристкия канцлер Олаф Шолц, сподели, че Европейски Съюз би трябвало да направи повече за справяне с газовата рецесия в района, до момента в който страните се борят за намиране на различни доставки на фона на войната в Украйна и влошените връзки с Русия.

Руският държавен газов колос „ Газпром “ фрапантно понижи доставките за блока през последните няколко месеца, както поради заради интернационалните наказания, по този начин и поради желанието на Москва да накаже Европа.  около 45% от газовите доставки в Европейски Съюз идваха от Русия, само че в този момент блокът се стреми да спре целия импорт от страната в символ за поддръжка на Киев.

Хабек сподели, че Европейски Съюз „ би трябвало да сплоти своята пазарна мощност и да провежда интелигентно и синхронизирано държание при покупки от страна на страните от Европейски Съюз, тъй че обособените страни от Европейски Съюз да не наддават една друга и да покачват цените на международния пазар “.

Европейската пазарна мощност е „ голяма “, просто би трябвало да се употребява, означи той, представен от немското издание.

Европа е изправена пред тежка зима с плануван дефицит на газ в целия район. Страни като Германия са значително подвластни от доставките на съветски газ от десетилетия, разчитайки на огромна енергийна инфраструктура, като газопроводите „ Северен поток–1 “ и „ Северен поток–2 “.

Докато тръбопроводът на стойност 11 милиарда $ „ Северен поток-2 “ в никакъв случай не беше пуснат в употреба, защото Германия отхвърли да сертифицира тръбопровода след нахлуването на Русия в Украйна през февруари, „ Северен поток-1 “ се трансформира в основен фактор за утежняването на връзките сред Москва и Брюксел.

През лятото доставките на газ по газопровода спираха и се подновяваха видимо по волност на Москва, макар че тя изясни спиранията с нуждата от поддръжка и уточни глобите като причина за прекъсване на доставките. През септември обаче доставките стопираха изцяло.

Съвсем неотдавна енергийните връзки на Русия и Европа бяха развалени след изпускане на газ от двата тръбопровода при подозрителни условия, като доста специалисти споделиха, че става въпрос за бойкот.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР