Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и новоназначеният посланик

...
Министърът на икономиката и индустрията Богдан Богданов и новоназначеният посланик
Коментари Харесай

България и Република Корея ще активизират сътрудничеството в аутомотив и енергийния сектор

Министърът на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов и новоназначеният дипломат на Република Корея у нас Н. Пр. господин Бе Джонгин разискаха опциите за задълбочаване на двустранните стопански връзки.

Двамата разговаряха за капацитета, който има за партньорство сред България и Република Корея в областта на аутомотив бранша, енергетиката, осведомителни и информационни технологии, опазването на здравето и нововъведенията.

Богданов и дипломат Бе Джонгин се сплотиха, че ще работят интензивно, с цел да се разшири търговията и с цел да се отворят нови благоприятни условия за вложителите от двете страни.Министър Богданов акцентира, че Република Корея е предпочитан сътрудник в Азия. „ Търсим стратегическо партньорство с вас в основни за България браншове ", съобщи той.

По думите му България може да се трансформира в център за произвеждане на системи за предпазване на сила.
Богданов съобщи, че корейски компании могат да получат основен достъп до европейския пазар, изграждайки производства в България и добави, че се приготвят подготвени терени и индустриални зони с построена инфраструктура, в които фирмите да се нареждат.

Министърът уточни още, че страната ни към този момент е член на Европейския алианс за акумулатори. „ Можем да работим над общи планове и да използваме българския потенциал за преработване на акумулатори и първични материали ", сподели той.
Богданов посочи, че аутомотив секторът е измежду най-бързо растящите у нас. Той съобщи, че страната ни разполага с надарени IT експерти и задоволителна експертиза за създаване на програмен продукт за самостоятелни коли. По думите му от ден на ден вложители от аутомотив промишлеността разкриват развойни центрове в България.

По време на срещата министърът на стопанската система сподели още, че измежду главните цели на държавното управление са приемането на България в Шенген, еврозоната и присъединението ни към Организацията за икономическо съдействие и развиване.

Той увери, че се работи за предсказуема бизнес среда, както и за бистрота и облекчение на административните процеси за бизнеса у нас.

На срещата стана още ясно, че се приготвя аудиенция на министър Богданов в Република Корея, още през тази година, по време на която ще бъдат извършени срещи със стратегически вложители.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР