Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в откриването на 11-та

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов участва в откриването на 11-та
Коментари Харесай

Министър Караниколов участва в откриването на 11-та Министерска конференция на Световната търговска организация

Министърът на стопанската система Емил Караниколов взе участие в откриването на 11-та Министерска конференция на Световната комерсиална организация /СТО/, която се организира в Буенос Айрес, Аржентина, заяви пресцентърът на министерството.

Преди откриването на Конференцията министър Караниколов взе присъединяване и в първото съвещание на министрите на търговията на Европейски Съюз във формат Съвет Външни работи – Търговия. На него беше разисквана позицията на Европейски Съюз за присъединяване в 11-та Министерска конференция на СТО и бе признат първи пакет от изводи на Съвета на Европейски Съюз, с който на процедура се дава мандат на Европейската комисия за водене на договаряния по време на конференцията.

На съвещанието стана ясно, че държавите-членки на Европейски Съюз единомислещо поддържат тактиката на Европейска комисия за отстояване централната роля на СТО за подсилване на многостранната комерсиална система, учредена на правила, както и за опазване лидерската роля на Европейски Съюз за реализиране на уравновесени резултати, най-много в региона на селското стопанство, дотациите в рибарството, електронната търговия, вътрешната уредба в региона на услугите, прозрачността и положителните регулаторни практики, отнасящи се до дребните и междинните предприятия. Това ще са петте съществени тематики за дискутиране от първия ден на конференцията на министрите, както и тематиката за бъдещото действие на организацията и ролята й на конгрес за разискването на новите и настоящи тематики в световната търговия.

Позицията на България, като иден ръководител на Съвета на Европейски Съюз, е за реализиране на оптимално уравновесени резултати в многостранните търговски договаряния и за обезпечаване единството на държавите-членки на Европейски Съюз, както за приемането, по този начин и във връзка с идващите стъпки за използването на тези резултати.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР