Министърът на икономиката Емил Караниколов бе изпратен от правителството “да

...
Министърът на икономиката Емил Караниколов бе изпратен от правителството “да
Коментари Харесай

Емил Караниколов под карантина след мисия в Абу Даби

Министърът на стопанската система Емил Караниколов бе изпратен от държавното управление “да докара ” 15 тона маски, ръкавици, дезинфектанти и дрехи от Абу Даби, а българската страна изпрати аероплан с 32 тона храни - зеленчуци, месо и млечни артикули за Обединените арабски емирства. Министър излетя в 2 ч през нощта и се върна с 15-те тона защитни средства към 7 сутринта, оповестява “24 часа ”.
На интернационалното летище в Абу Даби Караниколов се е срещнал с държавния министър в държавното управление на ОАЕ Ахмед Али ал Сайег, който е специфичен делегат на престолонаследника и дава отговор за координацията на връзките с България.
След приземяването му в София законът за изключителното състояние незабавно го изпрати вкъщи за 14 дни под карантина. “Каквото за другите, това и за мен. Законът би трябвало да се съблюдава ”, споделил той. През това време ще го замества зам.-министърът на стопанската система Лъчезар Борисов, защото, до момента в който е в карантина, Караниколов няма право да подписва документи. Иначе ще работи онлайн от вкъщи си, ще организира и виртуални срещи.
“Между 24 000 и 25 000 души среднодневно са сложени под карантина. Патрулни коли отиват на адрес и карат съответния жител да се покаже на прозореца. Ако се откри, че лицето не е на адрес, се прави отчет и го предаваме на прокуратурата ”. Това разгласи пък шефът на полицията Христо Терзийски.
702 са формираните досъдебни производства до 17 ч в неделя, има и 3 присъди - две са пробация, а едната - санкция и пробация.
Актовете за разходки в парка пък към този момент са над 2780. По мотив фотографията на вицепремиера Красимир Каракачанов с пиара му на скамейка в градинката пред Народния спектакъл Терзийски посочи, че създателят на фрагмента би трябвало да свидетелства по кое време и къде е сниман. “Мисля, че в Столична дирекция на вътрешните работи има инспекция ”, добави той.
Терзийски удостовери за 29 чиновници на Министерство на вътрешните работи с позитивни проби, един от които - в Банско. От тестваните там 45 души от районното ръководство различен не е дал положителен резултат.
Вижте още:
НА ЖИВО: Последна информация и всичко за ковид, 13 април
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР