Министърът на икономиката Даниела Везиева взе участие в официалната церемония,

...
Министърът на икономиката Даниела Везиева взе участие в официалната церемония,
Коментари Харесай

В Благоевград се разкриват иновативни продукти за медицинска техника

Министърът на стопанската система Даниела Везиева взе присъединяване в формалната гала, с която се откри нов цех на вoдeщa немска ĸoмпaния зa пpoизвoдcтвo нa виcoĸoтexнoлoгични пpoтeзи и биoнични имплaнти в Благоевград.

На откриването участваха още президентът на Република България Румен Радев, кметът на Благоевград Илко Стоянов, посланикът на Германия у нас Н.Пр. Кристоф Айххорн, както и представители на немската компания.

„ Оттобок ", която е интернационална компания за здравна техника, възнамерява да влага над 10 млн. евро и да сътвори 300 работни места. Производственият развой към този момент е стартирал като са наети към този момент 225 български експерти. Заедно с индустриалните бази на компанията в Германия и Австрия, Благоевград ще стане част от най-големите взаимосвързани индустриални предприятия на компанията.

Даниела Везиева акцентира, че се предизвикват точно такива вложения в нововъведенията и високите технологии, които да носят висока добавена стойност.

Служебният министър на стопанската система посочи, че немските компании са надеждни вложители, защото се ангажират дълготрайно.

По думите й основаването на обществено партньорство сред община Благоевград и компанията може бъде извънредно скъпо за района.

„ Оттобок " започва бизнеса си още през 1919г. Дружеството оперира в близо 60 страни и дaвa paбoтa нa над 8000 дyши. Koмпaниятa e пapтньop нa Πapaoлимпийcĸитe игpи oт 1988г. и е един от международните водачи за произвеждане на високотехнологични протези, ортези и бионични импланти. В завода в Благоевград ще има няколко разнообразни производства, като към този момент е стартирало производството на ортези. Ще се създават и сглобяват протези за крайници, коленни стави и структурни елементи, както и текстилни произведения ортези и протези.

По време на визитата си в Благоевград министърът на стопанската система организира среща и с кмета на града Илко Стоянов. Двамата разискаха благоприятни условия за развиване на локалната стопанска система и бъдещи планове, които да бъдат осъществени от общината, с поддръжка на страната. Сред главните акценти по време на срещата бе нуждата от осъществяване на Индустриална зона, привличане на вложители и обезпечаване на нови работни места в регионалния център.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР