Министърът на финансите в оставка Асен Василев трябва да бъде

...
Министърът на финансите в оставка Асен Василев трябва да бъде
Коментари Харесай

ВМРО: Затваряте си очите за зулумите! Докога? Асен Василев трябва да бъде разследван!

Министърът на финансите в оставка Асен Василев би трябвало да бъде разследван от прокуратурата за парите в енергетиката.
След като прибра парите на БЕХ, на Фонда за сигурност на енергийната система, на НЕК, в този момент ни чака шоково повишаване на тока. Липсата на средства блокира и АЕЦ-Нови мощности, чийто капитал няма от кое място да бъде вдигнат, тъй като БЕХ е останал единствено с пари за заплати.
За тези дейности и произволи на министъра на финансите се знае обществено от дълго време, само че институциите мълчат, а погромът в енергетиката продължава. Операцията е дирижирана от министъра на финансите, а действителният ѝ резултат ще бъде заплатен от жителите през цената на тока. Защо и по какъв начин, да вземем за пример, средствата от Фонда за сигурност на енергийната система не са във фонда, а са откраднати от Министерство на финансите?
Оказа се, че и в нарушаване на закона министърът на финансите е прибрал и парите на Фонда за пътна сигурност – там отиват санкциите от Пътна полиция. Те би трябвало да се харчат за ограничения за пътна сигурност, само че министерство на финансите прибирало парите от 2022 година в общия кюп. Защо?
До по кое време цялата страна и прокуратурата ще си затварят очите за тези зулуми?
Дори в Народното събрание има импортиран законопроект, който да върне част от парите назад във Фонда за сигурност на енергийната система – явно доказателство, че нещо, което е било там, е прибрано от министъра на финансите.
На всичко от горната страна оня ден Асен Василев отново го предложиха за министър на финансите!
Да оставиш Асен Василев финансов министър е като да вкараш отново лисица в курник.
За всичко това обаче отговорен не е единствено Василев, а цялата сглобка, която крепи това нездравословно за страната и хората ръководство. Да напомним и скандалните покупко-продажби на Тагарев в Министерство на защитата, да вземем за пример. И далаверата към новите мощности на АЕЦ „ Козлодуй “. Хайде да не се лъжем, че зад всичко това стоят персонални ползи, подплатени с много „ солени “ комисионни/хонорари.
Именно персонални и финансови ползи в тези браншове са същинската причина за свадите към така наречен ротация.
От Вътрешна македонска революционна организация сме безапелационни, че всеки ден, в който некадърните и крадливи ултралиберали от сглобката ръководят, е разгром за страната и хората. Всичко, което са пипнали, се разпада. Асен Василев за финансов министър значи безпорядък, висока инфлация и пробит държавен бюджет.
Източник: Tribune
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР