Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън обвинява Москва и

...
Министърът на финансите на САЩ Джанет Йелън обвинява Москва и
Коментари Харесай

Африка отплува от Запада и това ядосва САЩ

Министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън упреква Москва и Пекин, че хипотетично са навредили на Африка. Каква е повода за гнева на Вашингтон и дали всичко е толкоз неприятно, колкото споделят американските специалисти?

Западните страни започнаха да осъзнават, че Африка като цяло им липсва. Простата истина е още по-обидна, защото в продължение на епохи Черният континент е бил възприеман както от европейците, по този начин и от американците като тяхно притежание. Белгия, Франция, Германия, Италия, Португалия, Испания и Съединени американски щати смятаха тази територия за собствен личен стопански заден двор.

Този метод обаче се оказа сериозна неточност. Африканските страни имат доста проблеми: беднотия, висока престъпност, корупция и " цивилен войни " - всичко това е наследството, оставено от " белите господари ". Но капацитетът на африканските страни е просто голям. Недрата на нейната територия са цялостни с минерали, а самите африкански страни съставляват бързо разрастващ се пазар и обещаваща платформа за образуване на промишлени предприятия.

Интересите на Черния континент и Европейски Съюз не съответстват

Местните управляващи обърнаха лице към Русия и Китай, оставяйки Европа и Америка с бежански потоци, което се трансформира в сериозен проблем за „ цивилизованата общественост “. Ситуацията за Запада е повече от тревожна. В тази връзка в края на предходната година във Вашингтон даже беше проведена среща на върха САЩ-Африка.

Съединени американски щати, Англия и Европейски Съюз още веднъж се включиха в битката за въздействие върху някогашните си колонии. Европа би трябвало да заплати за вековното владичество в Африка Все още обаче не се виждат позитивни трендове в разговора сред „ хегемона ” и неговите спътници, от една страна, и усетилите усета на свободата африкански републики, от друга.

В последна сметка взаимноизгодното съдействие е по-сложен развой от едностранния надзор и обогатяване. Изпускащите благосъстоянието " сузерени " просто изпадат в гняв. Белият дом е изключително нервиран от обстоятелството, че с изключение на Русия, Китай, главният стопански противник на Съединени американски щати, заема доста място в новия стадий от живота на Африка.

Ето за какво е пуснато оръжие, постоянно употребявано от безскрупулните съперници: пропагандата. Пристрастните медии плашат международната общност с „ несправедливостта “, която сякаш основава партньорството на държавните управления на африканските страни и управляващите на Русия и Китай.

Изпадналият в фалит дава " финансови препоръки "

Мис Йелън стигна толкоз надалеч, че упрекна Русия в изострянето на икономическите проблеми на Африка, а Китай в „ непрозрачно кредитиране “ и отвращение да „ облекчи бремето на дълга “ на африканските страни. Освен това американската икономистка сподели, че съветският президент Владимир Путин „ носи неописуеми премеждия на разрастващите се страни “.

Припомняме, че Джанет Йелън е началник на Министерството на финансите на Съединени американски щати, страна, която сега е на ръба на банкрута. Като се имат поради описаните условия, финансовият съвет на Йелън наподобява като неизискван съвет със съмнителна стойност.

Global Times от своя страна заяви, че малко преди упоменатия демарш Йелън се е срещнала с китайския си сътрудник Лиу Хе в Цюрих. Пекинските публицисти означиха, че американката повърхностно е дала отговор на протегнатите ръце на господин Хе за здрависване, което значи най-хубави планове, единствено с една ръка, демонстрирайки по този метод или непознаване на дипломатическия етикет, или пренебрежение. Преговорите в действителност приключиха с нищо.

Африка направи своя избор

Особена суматоха на Запад провокира новината за взаимните руско-китайско-южноафрикански военноморски маневри край южното крайбрежие на континента, които са планувани за февруари. „ За да укрепи към този момент проспериращите връзки сред Южна Африка, Русия и Китай, Южна Африка ще бъде хазаин на военноморските сили на Китай и Русия в многостранно морско обучение от 17 до 27 февруари “, потвърдиха в изказване от южноафриканската войска.

Маневрите на Военноморски сили на Русия, ЮАР и Китай край крайбрежията на Африка, планувани през февруари разбуниха духовете на международните демократични медии. Те незабавно започнаха да „ жигосват “ президента на Република Южна Африка Сирил Рамафоса, да описват, че той „ поддържа СВО “, защото ученията ще се проведат по времето на първата годишнина от началото на интервенцията по денацификацията на Украйна и, съгласно европейски и американски пропагандисти, ще отбележат отхвърли на Южна Африка - водещият глас на своя континент – да застане на страната на Запада и да осъди дейностите на Русия.

Фактът, че помпането на Украйна с оръжие за по-нататъшна ескалация на спора, както и опълчването на Вашингтон на Пекин и провокациите в региона на Тайван, могат да тласнат света в бездната на нуклеарния Армагедон, написа пътем западната преса като за нещо нищожно.

Министерствата на финансите на Америка и Европа се интересуват повече от преразпределението на пазара, в сравнение с от вероятните последствия от такава безскрупулна и безпределно рискова битка за земни богатства.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР