Министърът на финансите Кирил Ананиев и посланикът на Кралство Нидерландия

...
Министърът на финансите Кирил Ананиев и посланикът на Кралство Нидерландия
Коментари Харесай

Подписахме с Нидерландия нова спогодба за избягване на двойното данъчно облагане

Министърът на финансите Кирил Ананиев и посланикът на Кралство Нидерландия в България Беа загар Тъшър подписаха през днешния ден в Министерството на финансите нова Спогодба за отбягване на двойното данъчно облагане с налози на приходите и попречване на отклонението и заобикалянето на данъчното облагане в двете страни. Това заяви пресцентърът на Министерството на финансите.

Действащата до момента Спогодба е от 1990 година, като е подписана в изискванията на разнообразни стопански връзки сред двете страни и при действието на друга правна наредба в българското законодателство в региона на налозите.

Сключването на новата Спогодба се постанова и поради настоящите промени в региона на интернационалното данъчно облагане, инициирани от страните от Г-20 и Организацията за икономическо съдействие и развиване за противопоставяне на свиването на данъчната основа и прехвърлянето на облаги. Новите насоки в тази област се съдържат в Проекта "Свиване на данъчната основа и прехвърлянето на облаги " (Base Erosion and Profit Shifting - BEPS), написа в известието.

Данъчните правила, възприети в плана на Спогодба, са съобразени с настоящото българско данъчно законодателство и актуалните правила и развиване в интернационалното данъчно облагане, отразени в настоящия Модел на данъчна конвенция на Организацията за икономическо сътрудничество и раз. Подобен вид спогодби са значим детайл от междудържавната договорна база и са от общ стопански интерес, защото водят до стимулиране на стопанската и капиталовата активност сред страните, допълват от финансовото министерство.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР