Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква на 5 май,

...
Министърът на електронното управление Божидар Божанов свиква на 5 май,
Коментари Харесай

Ето защо министър Божанов свиква извънредно заседание на Съвета по киберсигурността

Министърът на електронното ръководство Божидар Божанов привиква на 5 май, изключително съвещание на Съвета по киберсигурността към Министерски съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на електронното ръководство.

На съвещанието ще бъде разисквана настоящата обстановка и съществуващите закани за киберсигурността в страната, както и ще бъдат набелязани ограничения за повишение на киберсигурността и реакция при киберзаплаха или зародили киберинциденти, застрашаващи националната сигурност.

Това е първото съвещание на Съвета, откогато министър Божанов пое председателството му, след гласувана от Народното събрание корекция в Закона за електронно ръководство през февруари.

Съветът по киберсигурността е съвещателен орган, който проучва трендовете на киберзаплахите, рисковете, методите за противопоставяне и за развиването на нужния потенциал, целите за построяването и развиването на човешки, софтуерни, инфраструктурни, финансови и организационни съставни елементи и при нужда предлага решения и дейности във връзка с тях.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР