Министърът на екологичния преход и трети вицепремиер в испанското правителство

...
Министърът на екологичния преход и трети вицепремиер в испанското правителство
Коментари Харесай

Испания няма да финансира нови атомни и газови централи

Министърът на екологичния преход и трети вицепремиер в испанското държавно управление Тереза Рибера разгласи, че страната й няма да финансира нови атомни или газови централи, макар, че Европейската комисия към този момент ги смята за „ зелени “. Според нея Испания ще обмисли дали да апелира пред Съда на Европейския съюз решението на Комисията по отношение на зелената сила.

Според проектите на Министерството на екологичния преход на Испания 74 % от силата в страната би трябвало да бъде от възобновими източници до 2030 година, а до 2050-та - цялата електрическа енергия. Тереза Рибера смята, че решението на Европейска комисия е „ неточност “ и се надява в Съвета на Европейски Съюз да бъде отхвърлено с болшинство от две трети, с цел да не влезе в действие на 1 януари идната година.

Ако това не стане, очакванията са половината от дали своят вот депутати в Европейския парламент да са срещу него. Министър Рибера успокои испанците, че няма да има дефицит на газ, тъй като страната не разчита единствено на „ един газопровод “, визирайки рецесията с Русия и опцията от прекъсване на доставките на съветски газ за Европа.

Според нея това е още една причина енергийният преход да бъде интензивен, с цел да няма взаимозависимост, както и спекулации с цената на нефта и газа.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР