Министър-председателят в оставка Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан

...
Министър-председателят в оставка Кирил Петков обсъди с президента на Азербайджан
Коментари Харесай

Петков и президентът на Азербайджан обсъдиха допълнителни количества газ за България

Министър-председателят в оставка Кирил Петков разиска с президента на Азербайджан Илхам Алиев опцията за спомагателни доставки на азерски газ за България и политическата подготвеност на Азербайджан да поддържа България.

В формалния си профил във Фейсбук Петков написа, че двамата са разкрили доста общи стопански благоприятни условия в региона на земеделието, химическите торове, строителството, отбранителната промишленост и осведомителните технологии.



„ В най-скоро време България ще открие и почетно консулство в Азербайджан. Дългогодишното другарство сред двете ни страни е време да стане действителен мост за стратегически стопански планове и по-значима енергийна диверсификация “, написа Петков.

Премиерът в оставка е на двудневно посещаване през вчерашния ден и през днешния ден в Азербайджан.

По-късно от пресслужбата на Министерския съвет (МС) оповестиха, че министрите на енергетиката на двете страни ще обсъдят детайлностите по възможни нови доставки на природен газ, отвън тези, които към този момент са избрани по отношение на новия интерконектор Гърция - България.

В рамките на визитата си в Баку през днешния ден министър-председателят организира среща с представители на азербайджанския бизнес, които имат търговски връзки с български компании. По време на диалога министър председателят Петков бе осведомен с плановете им, осведомят от Министерски съвет. Отбелязано е, че комерсиалният оборот сред двете страни може да бъде повишен, като нови благоприятни условия има в износа на химически торове от района на Каспийско море и във вноса на храни и козметика от етерични масла от България.

Представителите на Българо-азербайджанската търговско-индустриална палата благодариха на премиера Кирил Петков за поддръжката за назначение на почетен консул на България, който да подкрепи връзките сред компаниите в двете страни.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР