Министър-председателят Стефан Янев посочи пред посланика на Турция Айлин Секизкьок,

...
Министър-председателят Стефан Янев посочи пред посланика на Турция Айлин Секизкьок,
Коментари Харесай

Стефан Янев разговаря за изборите с турския посланик у нас

Министър-председателят Стефан Янев уточни пред посланика на Турция Айлин Секизкьок , че главен приоритет сега е провеждането на идните парламентарни избори на 11 юли. За срещата оповестяват от Министерски съвет.

Той обърна внимание на провокациите пред нашата страна като употребява опцията да благодари за съдействието, което ни оказват турските управляващи във връзка с ефикасната подготовка за провеждането на вота на територията на Турция.

В хода на диалога бяха подчертани обичайно положителните връзки сред двете страни , а също и опциите за тяхното градивно надграждане в вероятност.

Посланик Секизкьок дефинира България като значим съдружник , добър другар и откровен комшия. Тя подчертава върху капацитета за по-ефективно развиване на двустранните връзки. Ползотворното съдействие при превъзмогването на последствията от рецесията, обвързвана с COVID-19, бе откроено като образец за добросъседски връзки.

В хода на срещата бе маркирано, че България и Турция работят добре дружно в редица области като миграцията и сигурността по границите . Акцент бе подложен върху нуждата да се продължат напъните и ползотворната работа в тази посока, тъй че да няма миграционен напън на нашата обща граница.

В рамките на срещата бе обърнато изключително внимание на значителния капацитет за разрастване на търговско-икономическите връзки, както и на опциите за привличане на по-значителни турски вложения в редица области от съвместен интерес, в това число в областта на високите технологии.
 Вътрешна македонска революционна организация подава сигнал за анулиране на вота в Турция
Вътрешна македонска революционна организация подава сигнал за анулиране на вота в Турция

Ерата на механичното коалиране завърши, разгласи Ангел Джамбазки
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР