Министър-председателят проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин

...
Министър-председателят проведе телефонен разговор с премиера на Държавата Израел Бенямин
Коментари Харесай

Борисов пред Нетаняху: Израел постига изключително високи резултати в борбата срещу коронавируса

Министър-председателят организира телефонен диалог с премиера на Държавата Израел Бенямин Нетаняху, оповестиха от пресцентъра на Министерски съвет. Двамата водачи се договориха да развиват по-тясно съдействие и съгласуваност в отговор на пандемията. Целта е двете страни да си взаимодействат по-активно като обменят опит и положителни практики в битката против COVID-19.
" Държавата Израел реализира извънредно високи резултати в битката против ковид “, означи министър председателят Борисов и добави, че България е страната с най-щадящите ограничения в Европейския съюз и в същото време съумява да овладее заболеваемостта. Премиерът Бойко Борисов и израелският му сътрудник Бенямин Нетаняху се договориха също по този начин да работят по върпоса за улеснението на пътуванията сред жителите на двете страни. Възможност в тази посока да вземем за пример може да се търси по отношение на имунизацията против COVID-19. Българският министър-председател изрази убеденост, че в близко бъдеще България и Израел ще съумеят да лимитират разпространяването на пандемията на териториите си, като връзките сред двете страни още веднъж ще се завърнат на предходното си интензивно равнище.
 България ще получи близо 60 милиарда лева европейски средства, твърди министър председателят Борисов България ще получи близо 60 милиарда лева европейски средства, твърди министър председателят Борисов
България ще получи през идните години близо 60 милиарда лева европейски средства. Това заяви във Фейсбук министър председателят Бойко Борисов. По дум...
В рамките на диалога двамата водачи означиха възходящото развиване на връзките сред двете страни в дух на другарство и взаимно доверие. Благодарение на взаимните старания на министър председателите Борисов и Нетаняху, политическите връзки сред България и Държавата Израел са интензивни и през последните години бележат забележителен напредък. Премиерът Бойко Борисов изрази убеденост, че интензивният двустранен разговор е от съвместен интерес и за двете страни, които имат ползотворно съдействие в редица сфери, в това число на интернационално равнище.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР