Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви награда от един милион

...
Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо обяви награда от един милион
Коментари Харесай

Словакия дава 1 млн. евро награда за разкриването на убийството на разследващия журналист

Министър-председателят на Словакия Роберт Фицо разгласи премия от един милион евро за всеки, който помогне на управляващите да схванат кой стои зад убийството на словашки разследващ репортер и неговата другарка, открити мъртви през вчерашния ден в дома си, съобщи Асошиейтед прес.

Президентът Андрей Киска прикани за бързо следствие на закононарушението. " Трябва да намерим допустимо по-скоро причинителите и да подсигуряваме сигурността на всички публицисти ", сподели той в официално съобщение, написа novini.bg.

Журналистът Ян Куцияк е работил за електронното издание " Актуалити " (aktuality.sk). Неговите репортажи са били отдадени главно на случаи на данъчни измами. Според полицейския шеф Тибор Гашпар най-правдоподобната версия, по която работи следствието, е че убийството е обвързвано с работата на Куцияк. " В Словакия в никакъв случай не е имало такава офанзива против публицист ", сподели Гашпар.

В последната си публикация Куцияк описа за предприемач, обвинен, че продава на своите лични компании жилища в жилищен комплекс. В публикацията журналистът изрича съмнение, че предприемачът може би прави това, с цел да избегне заплащане на налози. Същият предприемач Мариян Кочнер преди година заплашвал Куцияк поради различен негов репортаж. Тогава Куцияк се оплакал в полицията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР