ФКЦ във Варна вече се казва НДК-Варна или по-точно НДК-Конгресен

...
ФКЦ във Варна вече се казва НДК-Варна или по-точно НДК-Конгресен
Коментари Харесай

Новото НДК-Варна се изложи с неграмотен поздрав за 24 май

ФКЦ във Варна към този момент се споделя НДК-Варна или по-точно НДК-Конгресен център, Варна. Промяната, която дори не смути множеството варненци, за които ФК-то ще си е „ Фекату ” несъмнено и в идващите генерации, беше публично показана на огромен транспарант с привет за 24 май.

Окачването на празничната декорация беше съпроводено с измиване на фасадата, което единствено по себе си си беше вест. Покрай това много хора се загледаха в самия привет и се хванаха за главите.



В поздрава „ Напред културата е слънце! ” ясно се вижда, че някой се е опитал да „ усъвършенства ” безсмъртния текст на Стоян Михайловски. Само по себе си това за доста хора си е светотатство, само че дано не бъдем крайни. Явно екипът на новото варненско НДК е приложил „ изобретателен ” метод.

Проблемът е обаче, че апелът „ Напред ” не е обособен по никакъв метод в текста на поздрава. А това е належащо, тъй като се трансформира смисъла на фразата. В оригинал тя е такава:

„ Напред! Науката е слънце,

което във душите грей!

Напред! Народността не пада

там, дето знаньето живей! “

Поетът е отделил „ Напред ” с изумителен знак. Тук се молим най-малко за запетая.

Иначе фразата „ Напред науката е слънце ”, звучи като „ напред влакът е цялостен, само че обратно има места ”. И умерено можем да сложим въпроса, откакто напред културата е слънце, каква е обратно?

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР