Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски се срещна със специалния

...
Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски се срещна със специалния
Коментари Харесай

Ковачевски: Северна Македония ще продължи да бъде фактор за стабилност в региона

Министър-председателят на Северна Македония Димитър Ковачевски се срещна със специфичния представител на Англия за Западните Балкани Стюарт Пийч, съпроводен от посланика на Англия в Северна Македония Матю Лоусън, оповестява.

В прессъобщението на Информационната работа на държавното управление на Северна Македония се акцентира, че Димитър Ковачевски е декларирал, че ангажираността на Обединеното кралство в Западните Балкани и подобряването на въпросите на районната сигурност е резултат от околните другарски връзки сред две страни, съюзни членки на НАТО.

Той благодари за поддръжката, която Северна Македония получава от Обединеното кралство в процесите на интеграция и промени.

Напредъкът в европейската интеграция се отбелязва като ключ към поощряване на позитивен прогрес по други отворени въпроси в района, тъй че в този подтекст се акцентира нуждата от градивност на всички политически субекти в страната за сметка на блокади и деструктивност.

„ Подкрепата беше ориентирана и към Северна Македония като страна, председателстваща ОССЕ в една сложна епоха за сигурността на Европа. В тази посока политиката на държавното управление е добре пристигнала като фактор за сигурността на района, само че и на Европа. Значението на определянето на външната политика на Северна Македония, в сходство с политиките на страните от Европа, във връзка със обстановката в Украйна и приноса на страната ни за районната непоклатимост “, се показва в известието.

Тази година се навършват 30 години от определяне на двустранните връзки сред Обединеното кралство и Република Северна Македония.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР