Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и председателят на

...
Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и председателят на
Коментари Харесай

Димитър Ковачевски подава оставка: ВМРО-ДПМНЕ предложи кандидат за техническо правителство

Министър-председателят на Република Северна Македония Димитър Ковачевски и ръководителят на Скупщината Талат Джафери се чака през днешния ден, 25 януари, да подадат оставки от постовете си, като по този метод ще стартира формалната и законова процедура по подготовката и избора на техническото държавно управление в неделя, 28 януари - 100 дни преди парламентарните избори, които би трябвало да се проведат на 8 май, две седмици преди президентските, оповестява северномакедонската VoCentar.

Участието в техническото държавно управление е официализирано и от ВМРО-ДПМНЕ, откакто Изпълнителната комисия дефинира претендентите за министри и спомагателни заместник-министри, само че остана на позицията да не гласоподава държавно управление. 

След като Ковачевски и Джафери подадат оставка, президентът на РСМ Стево Пендаровски ще бъде известен и болшинството има предложение за нов мандатоносител. Тогава Джафери би трябвало да получи от президента мандат за сформиране на техническо държавно управление. 

Пане Тошковски е предлагането на ВМРО-ДПМНЕ за механически министър на вътрешните работи, а Джоко Велковски за министър на труда и обществената политика. Елена Петрова е препоръчана за спомагателен заместник-министър на финансите, Стефан Андоновски - за министър на осведомителното общество и администрацията, а Цветан Трипуновски - за земеделието, горите и ръководството на водите.

" Това са петте кадрови решения, с които ВМРО-ДПМНЕ ще даде максимума от себе си за осъществяване на почтени и демократични избори, което на процедура е и повода за съставянето на техническото държавно управление. Причината, заради която ВМРО-ДПМНЕ реши да взе участие в техническото държавно управление е, че в Македония в никакъв случай не е било по-зле, тя е в тежка обстановка и е затънала в престъпност и корупция ", съобщи след съвещанието на ИК вицепрезидентът на ВМРО-ДПМНЕ Тимчо Муцунски.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР