Министър-председателят на Косово Албин Курти поиска Сърбия и терористите, извършили

...
Министър-председателят на Косово Албин Курти поиска Сърбия и терористите, извършили
Коментари Харесай

Курти: Сърбия трябва да бъде наказана заради подкрепата ѝ за терористичната атака

Министър-председателят на Косово Албин Курти изиска Сърбия и терористите, направили нападението против полицията в село Банска, да бъдат осъдени.


„ Важно е след терористичната офанзива в Сърбия да не продължаваме, като че ли нищо не се е случило, би трябвало да има последици за това държание и всички причинители би трябвало да бъдат подведени под отговорност за присъединяване в тази терористична офанзива на север “, сподели Курти, представен от " Албениън пост ".

„ Най-важният въпрос е наказването на нападателите, наказването на нападателите значи наказване на Сърбия, която финансово и военно поддържа случилото се в Банска и Звечани “, добави той.

По време на речта си Курти акцентира, че преди седмица е потвърдено, че Сърбия работи по военни проекти за анексиране на част от територията на Косово.

„ Това демонстрира, че северната ни съседка не се интересува от районно съдействие и участие в Европейски Съюз, а има геополитически ориентировка, която е в духа на хегемонистични упоритости към съседите “, добави той.

За Курти " е явно, че след терористичната офанзива в Банска от Сърбия и нейните отворени връзки и по-тясно съдействие с Русия, има липса на районно съдействие заради разлики ".

В понеделник министър председателят на Хърватия Андрей Пленкович сподели, че налагането на ограничения против Сърбия, поради терористичната офанзива против косовската полиция, е било разисквано сред страните-членки на Европейския съюз.

Говорителят на Европейския съюз Петер Стано акцентира, че следствието е в ръцете на полицията и че те ще решат след края на следствието дали ще глобяват страната, която стои зад терористичната офанзива, при която беше погубен сержант Африм Бунджаку погубен. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР