Министър-председателят на Италия Джузепе Конте обяви, че работата на неговото

...
Министър-председателят на Италия Джузепе Конте обяви, че работата на неговото
Коментари Харесай

Италия остана без правителство: Джузепе Конте подаде оставка като премиер

Министър-председателят на Италия Джузепе Конте разгласи, че работата на неговото държавно управление завършва и той ще подаде оставка. Съответното той заяви пред Сената в тирада, излъчена онлайн по Rai News 24, съобщи Агенция " Фокус ".

" Скъпи другари от Движението " Пет звезди " (една от двете ръководещи партии), това е краят на работата на нашето държавно управление. В края на тази среща публично ще предам писмото за оставка на президента Серхио Матарела ", съобщи Конте.

Правителствената рецесия породи, откакто на 8 август вицепремиерът, вътрешен министър и водач на една от двете ръководещи партии - " Лига ", Матео Салвини разгласи, че парламентарното болшинство, формирано след изборите през март 2018 година, към този момент не действа, и прикани за нови избори. По време на летните ваканции обаче полемиката за обстановката и речта на премиера беше отсрочена.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар: Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР