Министър-председателят на Холандия Марк Рюте обяви, че страната му ще

...
Министър-председателят на Холандия Марк Рюте обяви, че страната му ще
Коментари Харесай

Холандия ще прехвърли патрулни кораби на Украйна за защита на зърнения коридор

Министър-председателят на Холандия Марк Рюте разгласи, че страната му ще трансферира патрулни кораби в Украйна за отбрана на зърнения кулоар . Това разкри УНИАН.

Рюте сподели това на взаимен брифинг с украинския президент Владимир Зеленски в Одеса. По-конкретно, министър-председателят беше запитан на какъв стадий сега се извършва планът за прекачване на кораби в Украйна за разминиране.

" Ще помогнем на Украйна да получи патрулни кораби, тъй че зърненият кулоар да бъде оптимално предпазен ", сподели Рюте.

Според него работата се прави, само че точните дати на доставка и стадиите на образование на украинския личен състав няма да бъдат оповестени обществено, с цел да не се осведомят съветските нашественици.

Марк Рюте също по този начин означи, че Украйна, с помощта на доставките на зърно, продължава да обезпечава на света храна .

" Ние разбираме, че зимата наближава и че Русия ще желае да навреди на Украйна колкото е допустимо повече през този интервал. Ние към този момент прехвърлихме ракети " Петриът " в Украйна. Ние се ангажирахме да изпратим самолети F-16 в Украйна. Ние, дружно с Румъния и Дания, започнаха да образоват водачи ", сподели Рюте.

На собствен ред, както сподели Зеленски, Холандия играе водеща роля в обединението за изтребители F-16 и " отличното взаимоотношение " продължава.
 Марк Рюте даде обещание на Зеленски изтребители F-16
Марк Рюте даде обещание на Зеленски изтребители F-16

Нидерландия разполага с 42 самолета, само че всички ли ще бъдат дарени?

Освен това, както добави министър председателят, за Украйна са готови танкове Т-70 и танкове " Леопард " .

Той е уверен, че е належащо да се помогне на Украйна.

Той означи, че Холандия е отделила 100 милиона евро за подкрепяне на Украйна, от които 60 милиона евро ще отидат за поддръжка на холандски компании, които желаят да се причислят към възобновяване на Украйна. Помощта включва и даване на Украйна на нужните материали за подготовка за зимата и по-специално закупуване на гориво. Отделят се средства и за подкрепяне на деокупираните територии.
 Рюте: Путин желае да унищожи Европа, няма да спре с Украйна, в случай че не го спрем в този момент
Рюте: Путин желае да унищожи Европа, няма да спре с Украйна, в случай че не го спрем в този момент

Има " огромна опасност от война, това визира нашата сигурност, независимост и благоденствие. Коя е идната жертва? "

Холандските F-16, на които украинските водачи ще се учат да летят , ще отидат в нов образователен център в Румъния до няколко седмици. Скоро те ще могат да създадат първия си подготвителен полет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР