Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви ясно, че иска гръцката

...
Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви ясно, че иска гръцката
Коментари Харесай

Ципрас шокира света заради това искане, свързано с Исус Христос!

Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас съобщи ясно, че желае гръцката страна да се отдели изцяло от гръцката православна черква и да одобри строга позиция на „ религиозния неутралитет “, като всички позовавания на Исус Христос са отстранени от гръцката конституция, написа " Български вести ".

В член 3 от гръцката конституция тя гласи, че главната вяра в Гърция е „ православната черква на Христос и църквата на Гърция признава за глава Исус Христос “.

Ципрас възнамерява да изтрие този член от гръцката конституция и го съобщи пред своята партия „ СИРИЗА “ на среща предходната седмица.

По време на срещата си с парламентарната група „ СИРИЗА “ Ципрас им подсети, че е време Конституцията на Гърция да сложи правилата на религиозната индиферентност, които са бъдещето на актуалната Гърция. Ципрас беше безапелационен и за предлагането му да се одобри пропорционалната изборна система.

Гръцката съпротива е срещу това предложение, при което главната опозиционна партия „ Нова народна власт “ упреква Ципрас, че се възползва от конституционния обзор, с цел да отклони вниманието от минусите на неговото държавно управление и ръководство.

Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР