Министър-председателят на Финландия Сана Марин обяви, че ще подаде оставка

...
Министър-председателят на Финландия Сана Марин обяви, че ще подаде оставка
Коментари Харесай

Сана Марин се оттегля като лидер на социалдемократите

Министър-председателят на Финландия Сана Марин разгласи, че ще подаде оставка като ръководител на Социалдемократическата партия (СДП) след провалянето на изборите в неделя. Тогава партията на Марин остана на трето място след консерваторите и крайнодесните.

„ Сега е моментът да стегнем редиците и аз да се отдръпва като ръководител “, съобщи тя, с което даде знак на съпартийците си да изберат нов началник на партийния конгрес през септември.

Местни медии означават, че поради провалянето си Сана Марин ще се разграничи от възможни договаряния за сформиране на държавно управление.

Премиерът на скандинавската страна уточни, че ще бъде депутат, само че " не се вижда " като министър в идващия кабинет, в случай че партията ѝ все отново влезе в съдружно ръководство. По думите ѝ СДП е подготвена да ръководи, защото през годините е потвърдила, че може да поема и да носи отговорност.

На вота в неделя СДП завоюва 19,9 от доверието на гласоподавателите, оставяйки зад Народната коалиция и Партията на финландците, напомня 20minutos.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР