Министър-председателят на България Бойко Борисов, австрийският канцлер Себастиан Курц и

...
Министър-председателят на България Бойко Борисов, австрийският канцлер Себастиан Курц и
Коментари Харесай

Борисов от Виена: Комисията ни е казала да се въздържаме от руски и китайски ваксини

Министър-председателят на България Бойко Борисов , австрийският канцлер Себастиан Курц и министър председателите на Чехия - Андрей Бабиш, на Латвия - Артурс Кришянис Каринш, на Словения - Янез Янша и на Хърватия – Андрей Пленкович дават конференция след срещата си във връзка позицията и настояването им за заслужено разпределението на имунизациите против COVID-19 в Европейски Съюз въз основа на % на популацията на всяка страна членка.

Комисията ни е споделила да се въздържаме от съветски и китайски ваксини и ние сме поръчали от тези, които са ни споделили, уточни Борисов. Нашият апел от през днешния ден е несправедливостта да бъде изменена. Иначе фактически ще излезе, че м. май едни страни ще натрупат групов имунитет, други няма да го натрупат. И ще ни накарат да търсим ваксини от трети страни. Аз имам вяра на съвета и комисията и новите 10 плюс 4 милиона ваксини ще бъдат дадени на тези, които сме по-назад. На 4 април у нас има избори и на нас са ни изключително значими имунизациите. Благодаря, Себастиян за опцията да бъда тук, уточни Борисов. 

Винаги сме вярвали в европейската взаимност. Гласували сме имунизациите да бъдат разпределени съразмерно. Бяха ни посочени няколко ваксини, които са еднообразно положителни, като договарянията ги води Европейска комисия, гаранцията за качеството е на Европейската организация по медикаментите. Ние сме закупили по няколко милиона от имунизациите. Но нито една от фирмите не извършват договорите си. Не единствено това. Те ги нарушават, нарушавайки пропорционалното разпреление. Казват, че имало някакъв комитет, който взимал по-важни решения в Европейски Съюз, тъй като аз не разбирам по какъв начин може да се трансформират нещата без ние да сме дали своят вот, възмути се Борисов.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР