Министър-председателят Кирил Петков издаде заповед, с която отменя заповедта за

...
Министър-председателят Кирил Петков издаде заповед, с която отменя заповедта за
Коментари Харесай

Отменена е заповедта за назначаване на Демерджиев за зам.-министър

Министър-председателят Кирил Петков издаде заповед, с която анулира заповедта за назначение на Иван Демерджиев на длъжността заместник-министър на вътрешните работи.

Преди дни някогашният длъжностен правосъден министър Иван Демерджиев, за който на 22 март държавното управление разгласи, че е назначен за зам.-вътрешен министър, отказа поста. Демерджиев съобщи това в позиция до медиите. Той показва, че назначението му е било обявено, без той да е дал окончателното си единодушие. Бившият длъжностен министър споделя, че фактически е водил диалози с изпълнителната власт за поста, само че в последна сметка е решил да не заема длъжността.

" Днес твърдо имам вяра, че позицията, от която мога да направя решителни нови стъпки в битката с корупцията и за одобряване на върховенството на правото, не е на длъжността заместник-министър на вътрешните работи. Дълбоко почитам министър Бойко Рашков и имам вяра, че той прави всичко по силите си да се пребори посредством потенциала на Министерство на вътрешните работи с порочните феномени от последните години. Никога не съм бягал от отговорност, когато съм имал изясненост какво се чака от мен и при какви условия ми се предлага да реализира заложените цели. В случая не получих до дъно изясненост по тези въпроси, заради което и не съм поемал отговорност. Не имам вяра, че препоръчаната ми позиция в актуалната обстановка ще ми разреши да извърша главното си предпочитание – да оказа помощ за действителната смяна в България ", се отбелязваше в част от позицията му.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР