Министър-председателят Бойко Борисов запозна бившия италиански премиер Марио Монти с

...
Министър-председателят Бойко Борисов запозна бившия италиански премиер Марио Монти с
Коментари Харесай

Борисов: Залагаме на ясна и позитивна програма в бъдещото председателство на Съвета на ЕС

Министър-председателят Бойко Борисов срещна някогашния италиански министър председател Марио Монти с целите на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Монти, който има богат опит в европейската политика, е в София за присъединяване в конференция „ Бъдещето на Европа и българската вероятност “, оповестяват от държавната осведомителна работа.

Италианският политик даде цялостната си поддръжка за целите на Българското председателство, свързани със сигурността, продължение на кохезията и увеличение на конкурентоспособността. Той посочи тематиката за Западните Балкани като изключително значима. По думите му, България има опцията да насочи мощно обръщение към Европа с проведената по време на нейното председателство Среща на върха за вероятността пред страните от този район.

Борисов уточни, че страната ни залага на ясна и положителна стратегия, насочена към бъдещето и към реализиране на съответни резултати. Той акцентира още, че европейските жители чакат по-голяма сигурност, повишение на заетостта и мощно наличие на Европейски Съюз на интернационалната сцена и че Българското председателство има за цел да работи тъкмо в тази посока.

Марио Монти беше съпроводен от Ивайло Калфин, с който са работили в Групата на високо ниво по личните запаси в Европейския съюз.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР