Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Гърция и

...
Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещение в Гърция и
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов ще бъде на посещение в Гърция и в Босна и Херцеговина


Министър-председателят Бойко Борисов ще бъде на посещаване в Гърция и в Босна и Херцеговина на 4 и 5 юли, оповестиха от държавната осведомителна работа.

На 4 юли в Солун българският министър председател ще взе участие в Съвета за съдействие на високо ниво сред Сърбия, България, Гърция и Румъния. В рамките на четиристранната среща, с министър председателите на Гърция и на Румъния Алексис Ципрас и Виорика Дънчила и с президента на Сърбия Александър Вучич, Борисов ще разиска ускоряването на реализацията на взаимните инфраструктурни планове в подтекста на свързаността на страните в района. Тема на срещата ще бъде и задълбочаването на районната непоклатимост.

На 5 юли в Сараево министър-председателят Бойко Борисов ще беседва с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич. В рамките на визитата му, министър председателят Борисов ще бъде награден с „ Златен плакет – Европейска персона на годината “, давана от Агенцията за избор и показване на ръководители от Босна и Херцеговина, Централна и Югоизточна Европа. Призът се дава на премиера Борисов за персоналното му ангажиране за икономическото съдействие в района.

В състава на формалната делегация в Гърция и в Босна и Херцеговина ще бъде и министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР