Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия

...
Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия
Коментари Харесай

Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на ЕК Марош Шефчович

Министър-председателят Бойко Борисов се срещна със заместник-председателя на Европейската комисия Марош Шефчович. В подтекста на основния приоритет на българското председателство, обвързван с европерспективата на Западните Балканите, българският министър председател очерта напредъка по самодейностите за увеличение на междусистемната съгласуваност на района, оповестиха от държавната осведомителна работа.

Изразено беше общо мнение, че насърчаването на районното съдействие и енергийната интеграция на района са значими за установяването на сигурна, добре функционираща и налична енергийна система.

Борисов акцентира и значимостта на построяването на газовия хъб „ Балкан “, който е част от политиката за консолидиране и развиване на свободен и конкурентен газов пазар в Югоизточна Европа. Премиерът уточни, че посредством този балкански план ще бъде обезпечена либерализацията на енергийните пазари и ще има налична сила за потребителите.

По време на срещата си с Марош Шефчович министър-председателят уточни също, че като ротационен ръководител на Съвета на Европейски Съюз България ще продължи дейностите си за реализиране на постоянен Европейския енергиен съюз и позитивни резултати по предпочитаните тематики в региона на енергетиката.
 1503_pm_shefchovich-5  1503_pm_shefchovich-6  1503_pm_shefchovich-3  1503_pm_shefchovich-2  1503_pm_shefchovich-1  1503_pm_shefchovich-4
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР