Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в главната централа на Световния икономическия

...
Министър-председателят Бойко Борисов пристигна в главната централа на Световния икономическия
Коментари Харесай

Борисов с важни думи от Женева СНИМКИ

Министър-председателят Бойко Борисов дойде в основната централа на Световния икономическия конгрес в Женева, където взе участие в лидерската среща „ Стратегически разговор за Западните Балкани “.

Премиерът Борисов, дружно с държавни и държавни ръководители и външни министри от Балканите и от страни-членки на Европейски Съюз, ще проведат полемика за районното съдействие и поощряване на помиряването, които са основни за стабилността и икономическия напредък.



"Продължава присъединяване ми във форума „ Стратегически разговор за Западните Балкани “.

ЕС има стратегически интерес от интеграцията на района.

Необходимо е да развиваме съвременна инфраструктура, цифрова съгласуваност и контакти сред хората, а вложенията в човешкия капитал и младежите са дълготрайна инвестиция от извънредно значение, която ще се изплати в бъдеще ", уточни министър-председателят на Република България.



"От наш интерес е разширението на транс-европейската транспортна мрежа към района, както и цялостното създаване на Коридор No 8, който ще свърже Черно с Адриатическо море, с цел да можем да отключим евентуалния пазар от 18 милиона консуматори в Западните Балкани ", посочи Борисов.

Участниците също ще бъдат осведомени за самодейностите на Световния стопански конгрес за поддръжка на публично-частното съдействие в района.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР