Министър-председателят Бойко Борисов поздрави премиера на Република Македония Зоран Заев

...
Министър-председателят Бойко Борисов поздрави премиера на Република Македония Зоран Заев
Коментари Харесай

Борисов звънна на Заев, благодари му за ратификацията

Министър-председателят Бойко Борисов поздрави премиера на Република Македония Зоран Заев за ратификацията от Народното събрание на страната на Договора за другарство, добросъседство и съдействие с България. Документът беше подписан предходната година в Скопие. В телефонния диалог Борисов и Заев бяха единомислещи, че Договорът подсигурява устойчивото създаване на другарски връзки сред България и Република Македония и е постоянна база за съдействие в района, учредено на европейските полезности.

Зоран Заев пожела триумф на българския министър-председател при представянето на целите на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз. Един от тях, който директно касае Македония, е по-бързата евроинтеграция на Западните Балкани.

Приоритетите на българското европредседателство ще бъдат показани от Борисов пред евродепутатите в Страсбург на следващия ден. Те са: бъдещето на Европа и младите хора; европейска вероятност и съгласуваност на Западните Балкани; сигурност и непоклатимост в мощна и единна Европа; цифровата стопанска система и уменията на бъдещето.

Преди присъединяване на Борисов в пленарната сесия на Европарламента, която ще започбе в 10:00 ч. българско време, той ще се срещне с ръководителя на Екологичен потенциал Антонио Таяни.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР