Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да отпусне необходимите средства

...
Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент правителството да отпусне необходимите средства
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Правителството ще отпусне необходимите средства за довършване на разкопките в местността „Рупите”

Министър-председателят Бойко Борисов пое ангажимент държавното управление да отпусне нужните средства за дотъкмяване на разкопките на Хераклея Синтика – Градът на македонските царе, оповестява от Министерски съвет. Според археолозите, работещи на обекта, са нужни 100 000 лева Премиерът разпореди на министрите Горанов, Банов и Нанков, които го придружаваха при визитата на обекта, да основат организация за приемане на решението от Министерския съвет в най-скоро време.

Инспекция на разкопките в античния град Хераклея Синтика в местността Рупите

Публикувахте от Бойко Борисов в 5 май 2018 година

Смята се, че Хераклея Синтика, ситуирана в местността „ Рупите “, е била столица на Средна Струма. Разкопките стартират през 2007 година Откритите до този миг находки са трансформирали античния град в привлекателна туристическа дестинация. Реставрирането на обекта ще спомогне за разширение на интереса към района, в който обичайна активност е обвързвана със селското стопанство.

Премиерът Борисов посети и кооперативния пазар, изграждан със средства, отпуснати от държавното управление. Кабинетът поддържа с 1,3 млн. лева обекта, който дава площи на производителите от района да оферират продукцията си. Обектът е с построена нова ВиК мрежа, икономично осветяване и паркинг за доставка на стоките.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР