Министър-председателят акад. Николай Денков заминава днес на еднодневно посещение в

...
Министър-председателят акад. Николай Денков заминава днес на еднодневно посещение в
Коментари Харесай

Денков заминава на еднодневно посещение в Словения

Министър-председателят акад. Николай Денков отпътува през днешния ден на еднодневно посещаване в Словения. Това оповестиха от държавната осведомителна работа.

Денков ще взе участие в лидерския панел на Стратегическия конгрес, който ще се състои в Блед. Това е 18-ото издание на интернационалната конференция, като тази година тя ще бъде под наслов „ Солидарност за световна сигурност ". Участниците ще обсъдят ролята на солидарността в гарантирането на сигурността. В рамките на еднодневната си аудиенция в Словения министър председателят Денков ще има и двустранни срещи.

Конференцията дава опция да се срещнат участници от разнообразни области, насърчавайки ги да обменят отзиви и да генерират хрумвания за справяне с актуалните и бъдещи провокации. Форумът предлага опция за особено проведени срещи и другарство на районни и световни заинтригувани страни.

В дискусионните панели тази година ще се включат посетители от целия свят, измежду които ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, президентите на Гърция и Молдова, министър председатели от района, както и 14 външни министри. Сред участниците в полемиките се чакат и вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, както и вицепрезидентът на Европейската капиталова банка Лиляна Павлова, се показва на уеб страницата на форума.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР