Министър-председателят акад. Николай Денков не можа да отговори на журналистически

...
Министър-председателят акад. Николай Денков не можа да отговори на журналистически
Коментари Харесай

ПОЗОР! Денков се изложи пред Дейвид Камерън, замазва положението: Какъв точно е въпросът?

Министър-председателят акад. Николай Денков не можа да отговори на журналистически въпрос за Балканската интеграция в наличието на Дейвид Камерън.
По време на днешната взаимна конференция на английския външен министър Дейвид Камерън, българският министър председател Николай Денков и външният министър Мария Габриел в Гранитната зала в Министерския съвет, акад. Денков, който напира да заеме поста посланик номер 1 на страната ни, се оказа неопитен.
Премиерът не съумя да отговори на журналистически въпрос за Балканската интеграция, прецизира „ Епицентър “. Денков се опита да замаже ситуацията, като сподели, че сякаш не разбра добре питането.
Седящата до него Мария Габриел обаче навреме взе думата и даде дълъг и обстоен отговор, с което показва, че експертизата й във външната политика е безспорна, както и че съумява да владее ситуацията напълно.
Така Габриел се появи като ловък политик и добър оратор, все качества нужни за един сполучлив министър-председател.
Ето по какъв начин протече сконфузната за премиера ни преживелица от конференцията на Камерън, Денков и Габриел.
Журналист: Смятате ли, че Западът още веднъж не подценява великосръбските планове на Балканите и не подценява ли заплахата от нова дестабилизация, имам поради протичащото се в Косово, в Черна гора, в Босна, опитите за дестабилизация на Македония?
Денков: Какъв е тъкмо въпросът?
Журналист: Дали Западът още веднъж не подценява великосръбските планове на Балканите?
Денков изумен и очевидно комплициран: Не мисля, че е подобаващ въпрос в този подтекст.
Габриел невъзмутимо: Не мисля, че някой от нас подценява обстановката. Следим я извънредно деликатно, постоянно сме казвали, че ние сме „ за “ европейската интеграция на Западните Балкани, само че с основа за правилото на личните заслуги. Знаете, че когато приказваме за европейската интеграция, има фундаментални правила, които би трябвало да бъдат спазени.
Мисля, че тук България ще остане вярна на ролята си да е член на Европейския съюз (ЕС), който подхожда деликатно, поради ясните тематики за нас, каквито са отбраната на българските общности в този регион и методът, по който се образува политиката в европейски проект.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР