Министър-председателят акад. Николай Денков направи обръщение по повод 2 години

...
Министър-председателят акад. Николай Денков направи обръщение по повод 2 години
Коментари Харесай

Премиерът Денков: България остава солидарна с Украйна, Русия не може да спечели тази война

Министър-председателят акад. Николай Денков направи послание във връзка 2 години от началото на войната в Украйна. Това оповестяват от пресслужбата на Министерски съвет.

" На тази дата, тъкмо преди 2 години, осъмнахме с новината, че Русия е почнала война против Украйна. Непредизвикана, безпричинна, неуместна война, която раздруса демократичния свят ", декларира той.

Повече от 700 дни сме очевидци на ужасите на тази брутална война, водена от режима на Путин - опустошение на мирни градове в Украйна, убийства на почтени хора, разрушени фамилии, над 20 000 украински деца, нелегално отвлечени от съветските сили. Всичко това с отвратителната цел – една самостоятелна и свободна страна, в сърцето на Европа, или да бъде сложена на колене, или да бъде унищожена.

С дейностите си в Украйна Русия продължава да погазва човешките права, да нарушава интернационалното право, да нанася удари върху стопанските системи на всички демократични страни. Независимо от огромната дезинформация и агитация на Кремъл, няма никакво подозрение, че Русия води война против правото на кротичък, благополучен и пълностоен живот на всеки жител на Европа, в това число и на България.

Нашата страна от дълго време направи своя избор – да бъде мирна, демократична, свободна европейска страна. Преди две години Кремъл ни подсети, че би трябвало да се борим за мира и да пазиме нашите полезности всеки ден.

Днес ги пазиме като продължаваме да поддържаме Украйна – жертвата на тази експанзия.

България беше измежду първите страни, които помогнаха на Украйна при започване на войната. Ще продължим да оказваме политическа, филантропична, материална и военна помощ, в оптималната степен съгласно нашите благоприятни условия и законодателство. Оставаме мощно ангажирани в процесите по осъществяване на Формулата за мир на президента Зеленски, Коалицията за украинските деца и в процесите по възобновяване на Украйна.

Русия не може да завоюва тази война. И един ден ще има правораздаване за всички военни закононарушения против украинския народ.

А България остава солидарна с Украйна в борбата й за обективен мир – за Украйна и за всички демократични народи
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР