Министър-председателят акад. Николай Денков коментира ситуацията в Израел и темата

...
Министър-председателят акад. Николай Денков коментира ситуацията в Израел и темата
Коментари Харесай

Денков коментира ситуацията в Израел и темата с българските граждани в ивицата Газа

Министър-председателят акад. Николай Денков разяснява обстановката в Израел и тематиката с българските жители в линията Газа.

" Ясно е, че " Хамас " би трябвало да бъде изкоренена, защото тя носи терористичния заряд в себе си, само че в това време би трябвало да е ясно, че има почтени поданици и би трябвало да се търси тяхното посланичество и тяхната отбрана, с цел да може да се сътвори резистентен мир. Това е сега битката - по какъв начин да изчезне " Хамас ", с цел да може да се успокоят пристрастеностите и да се потърси стабилно решение ", съобщи Денков пред публицисти.

" Част от жителите, които са в линията Газа - няма връзка с тях, тъй че няма по какъв начин сега да се предприеме акция по тяхното извеждане ", добави Денков.

По думите на премиера няма точна информация за какъв брой души става въпрос. " Ясно е, че сега там няма постоянна връзка, тъй че би трябвало да се види по какъв начин може тези хора да излязат ", съобщи той.

Денков добави, че този филантропичен кулоар няма по какъв начин България да го провежда. " България сама мъчно би могла да успее да провежда такива коридори, само че взе участие доста интензивно, като част от общите европейски старания ", съобщи Денков.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР