Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн изненадващо подаде оставка. Вече

...
Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн изненадващо подаде оставка. Вече
Коментари Харесай

Вече нямам сили: премиерката на Нова Зеландия изненадващо подаде оставка


Министър-председателката на Нова Зеландия Джасинда Ардърн изненадващо подаде оставка. " Вече нямам сили да управлявам страната ", сподели тя в прочувствена тирада. " Аз съм човек. "

Джасинда Ардърн

В прочувствена тирада изненадващо разгласи, че подава оставка. Тя показа, че към този момент няма " задоволително сили " да управлява страната. Близо шестте " сложни " години на поста са ѝ се отразили негативно. 42-годишната Ардърн ще се отдръпна още през февруари. 
Редакцията предлага
" Ние всички даваме колкото можем "

" Знам какво му би трябвало на човек за тази позиция и знам, че към този момент нямам задоволително сили. Просто е по този начин (...) Аз съм човек. Политиците са хора. Ние всички даваме колкото и докато можем. И по-късно към този момент просто не можем. За мен това време настъпи ", сподели тя в речта си. И още: " Едно е да водиш страната си в спокойно време, друго е да я ръководиш в рецесия. Тези събития (...) бяха натоварващи поради тежестта и интензивността. Никога не е имало миг, в който да се усещаме по този начин, като че ли просто управляваме. " Тя обаче уточни, че тези пет година и половина на премиерския пост са били най-изпълващите в живота ѝ.

През 2017 Джасинда Ардърн притегли вниманието на медиите - тогава тя бе на 37 и стана най-младата премиерка в света. През юни 2018 тя стана майка на момиченце и се трансформира във втората жена международен водач, която е родила, до момента в който е заемала поста си. Ардърн преведе през пандемията от Ковид-19 и последвалата я криза, стрелбата в джамията в Крайстчърч и изригването на вулкана на Белия остров. В страната ѝ нейната шеметна кариера си има даже име: Джасиндамания.

Избори на 14 октомври

Джасинда Ардърн разгласи, че ще подаде оставка и от управителния пост в Лейбъристката партия. През идващите дни ще се организира гласоподаване за установяване на неин заместител. В Нова Зеландия ще се проведат общи избори на 14 октомври.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР