Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони е на път за Киев,

...
Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони е на път за Киев,
Коментари Харесай

Джорджа Мелони замина за Киев

Министър-председателката на Италия Джорджа Мелони е на път за Киев, където следва да се срещне с президента на Украйна Володимир Зеленски , съобщи Франс прес, като се базира на италиански медии.

Мелони е отпътувала тази нощ с трен от Полша за Киев, заяви телевизия " Скай Ти Джи24 ".

Снощи италианската министър-председателка беседва по телефона с президента на Съединени американски щати Джо Байдън , който отиде в Полша след изненадващо посещаване в Киев. " Двамата водачи разискаха настоящето си тясно съдействие в границите на поддръжката за Украйна, в това число помощта, засягаща проблемите на сигурността, стопанската система и филантропичните действия ", заяви италианското държавно управление.

Мелони бе дала обещание да посети Украйна преди първата годишнина от съветската инвазия на 24 февруари.

" Предоставихме финансова, военна, филантропична и гражданска поддръжка " на Киев, подсети тя нощес пред публицисти във Варшава. " Естествено, Украйна може да разчита на Италия, тъй като, както показахме през цялото време... ние бяхме тук и ще продължим да бъдем ", акцентира италианската министър-председателка.

От нейната канцелария оповестиха, че Италия ще изпрати на Украйна електроматериали (трансформатори, кабели, аксесоари и др.) на стойност " доста милиони евро ", което ще даде опция да бъде обезпечено електроснабдяване на три милиона души.

Колкото до военната помощ , напролет се чака Италия в съдействие с Франция да достави на Киев система за противовъздушна защита " МАМБА ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР