Министър-председателите на Швеция и Финландия Магдалена Андерсон и Санна Марин

...
Министър-председателите на Швеция и Финландия Магдалена Андерсон и Санна Марин
Коментари Харесай

Пат Бюканън: Трябва ли да се ангажираме да воюваме с Русия заради Финландия?

Министър-председателите на Швеция и Финландия Магдалена Андерсон и Санна Марин алармираха в сряда, че евентуално ще аплайват за участие в НАТО.

„ Перспективата “ е доста „ добре пристигнала “, споделя The Washington Post: „ Финландия и Швеция би трябвало да се причислят към НАТО “.

Редакционната публикация беше озаглавена „ Начин да се накаже Путин “.

Преди да се присъединим към насладата в столиците на НАТО, може да проверим какво би означавало участието в НАТО на тези две северни страни за Съединените щати.

Финландия е нация с размерите на Германия, само че с население единствено 4% от това на Русия и граница с нея, която е дълга 830 благи.

Ако Финландия се причисли към НАТО, Съединените щати, според член 5 от Договора за НАТО, ще бъдат задължени да влязат във война с най-голямата нуклеарна мощ в света, с цел да си върнат финландските земи, които една разярена Русия може да заграби.

Москва към този момент уточни, че в случай че Швеция и Финландия се причислят към НАТО, Русия ще вкара нови нуклеарни оръжия в Балтийския район.

Защо е рационално да се съгласим публично, вечно, защото НАТО е непрекъснат съюз, да водиме война с Русия, поради Финландия?

Като се има поради войната в Украйна и съпътстващата рецесия в Източна Европа, е разбираемо за какво Стокхолм и Хелзинки ще търсят по-голяма сигурност под нуклеарния чадър на Съединени американски щати.

Но за какво бихме се съгласили непринудено да дадем на Швеция и Финландия тези военни гаранции? Защо да се ангажираме да влезем във война с Русия на Путин?

Война, която би могла и евентуално ще ескалира до потреблението на тактически нуклеарни оръжия, изключително в случай че Русия губи?

Финландия беше неутрална по време на Студената война. Швеция е неутрална от Наполеоновите войни от началото на 19 век.

Как пострадахме от техния неутралитет?

В Хелзинки и Стокхолм изгодата от уговорката на Съединени американски щати и НАТО да водят война за Финландия или Швеция е разбираема.

Но каква е изгодата от това нашата страна, Съединени американски щати, да бъде задължена да влезе във война с нация, която разполага с най-големия ресурс от нуклеарни оръжия в света – поради някаква свада в Балтийско море или Финландския залив, която не ни визира?

Попитан за мнението си за акцията на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО, представителят на Путин Дмитрий Песков предизвести:

„ Ние неведнъж сме казвали, че алиансът (НАТО) остава инструмент, ориентиран към борба и по-нататъшното му разширение няма да донесе непоклатимост на европейския континент. "

Ако Русия на Путин се сблъска с Финландия или Швеция през днешния ден, Съединени американски щати са свободни да отговорят или да не отговорят, както сметнат за добре, според от нашата лична оценка на рисковете и изгодите.

Защо да не остане по този начин? Защо да се отхвърляме от свободата си на деяние при някакъв предстоящ конфликт с присъединяване на нашия главен съперник?

Историята ни дава уроци тук.

През март 1939 година, шест месеца след Мюнхен, когато Чехословакия се разпадна на своите етнически съставни елементи, Англия издаде непоискана гаранция за война на Полша, след което договаря с Германия за пристанищния град Данциг, лишен от Германия от победоносните съдружници след Първата международна война.

Когато Германия на 1 септември 1939 година нахлува в Полша, Англия е длъжна да разгласи война на Германия по въпрос, който не е жизненоважен интерес за Лондон или неговата международна империя.

За да не забравяме, точно Букурещката декларация от 2008 година, която отвори вратата за участие в НАТО за Украйна и Грузия, докара до последните рецесии в Източна Европа и актуалната война.

Войната Русия-Грузия от август 2008 година, подкрепения от Съединени американски щати прелом в Украйна през 2014 година и анексирането на Крим, Луганск и Донецк в Източна Украйна от Путин произлизат от решението на НАТО през 2008 година да отвори вратата за участие за Грузия и Украйна.

Нахлуването на Русия в Украйна през днешния ден частично се дължи на отхвърли на Съединени американски щати и Украйна да изключат участието на Киев в НАТО.

Нито една страна от НАТО през днешния ден няма граница с Русия, която да е толкоз дълга, колкото тази на Финландия. Ако Финландия се причисли към НАТО, ще сложим ли американски ботуши на земята по тази 830-километрова граница с Русия? Ще летят ли американски военни самолети до и от финландските летища и въздушни бази до границата с Русия?

Казват, че груповата сигурност е добра концепция.

Но ядрото на сигурността на НАТО се обезпечава от военните гаранции на Съединени американски щати, до момента в който по-голямата част от събирането се прави от нашите 29 съдружници в НАТО, които може да станат 31 до края на лятото.

Ото декор Бисмарк предвижда, че Великата война, когато пристигна, ще бъде запалена от „ някакво проклето неуместно нещо на Балканите “.

И Първата международна война в действителност беше провокирана от убийството на австрийския ерцхерцог в Сараево през юни 1914 година Германците се включиха частично тъй като кайзерът даде на Австрия „ блан чек “ за война.

Това, което разреши на Америка да стои надалеч от двете международни войни години след началото им, беше свободата ни да „ заплитаме съюзи “, когато те започнаха.

Но през днешния ден ние освен водим съюз от 30 народи, само че прибавяме още двама членове, единият от които има граница от 830 благи с Русия.

Колко дълго ще трае шансът ни?

Превод: СМ

АКО ВИДИТЕ, ЧЕ СА СЛОЖИЛИ НА НЯКОЯ НАША СТАТИЯ ЗНАК ЗА ФАЛШИВА НОВИНА, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО Я ПРОЧЕТЕТЕ! ТЯ Е НАЙ-ДОСТОВЕРНА!!!

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР