Министър на труда и социалната и демографската политика - Лилия

...
Министър на труда и социалната и демографската политика - Лилия
Коментари Харесай

Новото лице в МТСП е от 23 години в политиката |

" Министър на труда и обществената и демографската политика - Лилия Иванова. Завършила е право в Софийския университет. Има доста спомагателни квалификации в чужбина - по банково право в Линц, Австрия, процедура за юристи за Бон, Германия, специализации в региона на административната промяна и устойчивото развиване в Мадрид, Лондон, Бирмингам, Барселона. Говори четири езика. На 52 години. "

С тези думи водачът на " ИТН "   за министър на труда и обществената политика в проектокабинета си. Трифонов обаче не загатна, че Иванова е в политиката от 23 години. А сега е. 

. Всъщност новото лице на Трифонов е част от няколко министерства и държавната администрация през няколко разнообразни ръководства - по-точно 8 : на Иван Костов, на Симеон Сакскобургготски, на Сергей Станишев, при първото държавно управление на Борисов, на Пламен Орешарски, на Огнян Герджиков, при третото държавно управление на Борисов и на настоящия длъжностен кабинет .  

Освен че минава през разнообразни държавни управления, Иванова е работила и в  5 министерства - на културата, на държавната администрация и административна промяна, на министерство на земеделието, храните и горите, на опазването на здравето, на стопанската система и на младежта и спорта.

Била е началник-кабинет на министъра на културата, консултант в Министерския съвет, шеф на дирекция в Министерството на държавната администрация и административната промяна, основен секретар в МЗХГ, в Министерство на здравеопазването и в МЛС. Ръководител или участник е в доста планове, финансирани по линия на DFID, PHARE, OП “АК “, Оперативна програма “Регионално развитие” и други Била е и директор на правния отдел към министерството на земеделието. 

В министерството на културата като шеф на кабинета работи от 1998 до 1999 година През това време е и парламентарен секретар, след което става консултант на министъра на държавната администрация, където се задържа няколко месеца. От 1999 година до 2005 година работи в дирекция към Министерски съвет. Следващите четири години - до 2009 година, е шеф в дирекция към МДААР. Отново през 2009 година и още веднъж за няколко месеца оглавява " Правни действия " към МЗХГ. До юни 2013 година се издига до основен секретар в същото министерство. От 2013 година до 2014 година е основен секретар, само че в Министерство на здравеопазването. 

В служебния кабинет през 2017 година отново е основен секретар, само че в трето министерство - това на младежта и спорта. След това става шеф на кабинета на някогашния стопански министър Емил Караниколов, а по-късно - и негов заместител. 

В края на юли предходната година някогашният министър-председател Бойко Борисов я уволнява от поста зам.-министър на стопанската система. Иванова си отиде дружно с Емил Караниколов, като беше и шеф на кабинета му. 

" Промяната в политическия кабинет цели ускорение на периодите на осъществяване на ограниченията за подкрепяне на бизнеса в изискванията на пандемията от COVID-19 по Оперативна стратегия „ Иновации и конкурентоспособност “, провеждането на самодейна политика с дребния и междинен бизнес и създаването на нови задгранични пазари за български артикули и производители ",  от Министерски съвет. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР