Министър Илиев: В министерството няма място за корупцияОще двама души

...
Министър Илиев: В министерството няма място за корупцияОще двама души
Коментари Харесай

Още двама задържани при акцията в спортното министерство

Министър Илиев: В министерството няма място за корупция

Още двама души са задържани при акцията на КПКОНПИ и прокуратурата в спортното министерство. Малко след 18.00 часа те бяха изведени с белезници и качени в патрулните коли, паркирани пред ведомството, заяви Нова ТВ. 

По-рано чиновник на министерството е арестуван с 62 хиляди лв. рушвет на работното си място. Според Българска национална телевизия арестуваният е основният специалист Иван Иванов. От прокуратурата не отхвърлиха информацията. Според източници на националната телевизия вторият арестуван е бащата на специалиста. Той е старши треньор на националния тим по повдигане на тежести.

От държавното обвиняване не отхвърлиха също, че изнудваният е президентът на родните ни щанги Ариф Маджид. У нас през идната година следва Европейско състезание по повдигане на тежести.

Министърът на младежта и спорта Димитър Илиев изясни по нова ТВ, че не знае защо е била предопределена сумата. „ Не мога ви кажа, това би трябвало да ви каже индивидът, който взе участие в тази скица.  Аз обаче поздравявам работата на службите и задържането на нашия чиновник, тъй като в Министерството на спорта няма място за корупция ”, безапелационен бе Илиев.

„ Днес е имало акция на КПКОНПИ и Прокуратурата, арестуван е чиновник с доста огромен рушвет. Ръководството на министерството е оказало цялостно подпомагане. За да могат да съберат те истината. Но сега тече разследване и повече от това не знам. Той е на служба " основен специалист ". Не е на управителна служба ”, сподели той.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР