Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните -

...
Минималните температури ще са между 1° и 6°, максималните -
Коментари Харесай

Слънчево време с температури до 19°

Минималните температури ще са сред 1° и 6°, оптималните - сред 14° и 19°.

Преди обяд ще е най-вече слънчево. След обяд, основно над планинските региони, ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и тук-там до вечерта ще превали и прегърми. Ще духа слаб, в Дунавската низина - сдържан запад-северозападен вятър.

По Черноморието преди обяд ще е слънчево. След обяд облачността ще се усили и тук-там основно в южните региони ще има краткотрайни превалявания от дъжд. Ще духа слаб западен вятър, който след обяд ще придобие южна съставния елемент. Максималните температури ще са сред 13° и 17°. Температурата на морската вода е 9-11°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.



В планините облачността ще е по-често забележителна, след обяд - купеста и купесто-дъждовна. На места ще превали и прегърми. Над 1700-1800 метра дъждът ще е от сняг. Ще духа до сдържан западен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е към 7°, на 2000 метра – към 1°.



В четвъртък ще доминира слънчево време с краткотрайни нараствания на облачността, без превалявания. Вятърът ще е слаб от юг-югозапад. Ще се затопли още, минималните температури ще са сред 3° и 8°, а оптималните - сред 17° и 22°.

В петък облачността ще се усили. Главно в югозападните региони ще има и превалявания от дъжд. По-късно денем вятърът ще се ориентира от запад-северозапад, ще е до сдържан и с него ще прониква леден въздух.



В събота ще бъде най-вече облачно. В Южна България ще превалява дъжд, а в северните региони ще е без превалявания, там ще има и по-значителни разкъсвания на облачността. Вятърът ще отслабне и ще се ориентира от североизток. Ще бъде хладно, с оптимални температури сред 12° и 17°.

В неделя облачността ще се раздира и понижава. Сутринта към момента тук-там в югоизточните региони ще превалява слаб дъжд. Дневните температури ще са с 3°-4° по-високи.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР