Минималната пенсия става 370 лв., а всички пенсионери ще получават

...
Минималната пенсия става 370 лв., а всички пенсионери ще получават
Коментари Харесай

Цяла нощ смятат пенсиите и майчинството заради хаоса в парламента

Минималната пенсия става 370 лева, а всички пенсионери ще получават по 120 лева до края на годината. Днес би трябвало да бъдат направени плановете и някои от признатите през вчерашния ден текстове от Народното събрание би трябвало да бъдат редактирани или да отпаднат, изясни Гълъб Донев, министър на обществената политика, пред Нова тв.

Според плановете, които бяхме създали по главните фондове в бюджета, разноските са за към 400 млн. месечно. Но единствено 120-те лв. добавка са над 700 млн. лева Цяла нощ специалистите от финансовото министерство са правили сметки по какъв начин да създадат плановете. При състояние, че в страната няма доходи, Народното събрание би трябвало да реши дали да се тегли заем, изясни Донев. Някой би трябвало да заплати сметката най-после, уточни още общественият министър.

Според него е допустимо да е имало съгласуваност сред партиите, които гласоподаваха амблок и по тази причина някои от текстовете се изключват - и 120 лева нарастване, и 100 лева нарастване. Кой вид ще се одобри - ще реши Народното събрание. Като се види какви ще са разноските, ще се реши, изясни Донев. Част от предложенията се гласоподаваха без да имат съответната финансова част. Парите за майките - 650 лева за втората година от майчинството, също, изясни Донев. Част от майките, обезпечавани на минимална заплата, са получавали % от нея през първата година, а през втората ще получават цяла, уточни несъответствието той..

Гълъб Донев сподели, че ще одобри да остане министър в идващия кабинет, в случай че му бъде препоръчано.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР