Миниатюрна дървена реликва, за която се твърди, че е от

...
Миниатюрна дървена реликва, за която се твърди, че е от
Коментари Харесай

Яслата на Христос се върна във Витлеем

Миниатюрна дървена светиня, за която се твърди, че е от яслата, където е подложен новороденият Исус, се върна в непрекъснатия си дом в библейския град Витлеем, заяви Ройтерс.

„ Когато е бил роден Исус е стоял в тази ясла с дни, защото Богородица е нямала другa опция къде да го остави. И с цел да го отбрани, тя го е сложила в яслата, в която се е оставяла храна за животните “, изясни кметът на Витлеем Антон Салман.

Поклонници посрещнаха тържествено реликвата, преди тя да бъде импортирана във францисканската черква „ Света Катерина “ покрай църквата „ Рождество Христово “ във Витлеем, където съгласно преданията е роден Исус.

„ Горди сме, че част от яслата се върна във Витлеем - усещаме, че Бог е с нас повече от преди. Това ще укрепи съществуването ни като християни тук. Надяваме се, че един ден, цялата ясла ще бъде върната във Витлеем “, сподели една от поклонничките.

Яслата е изпратена от Свети Софроний, патриарх на Ерусалим, на папа Теодор Първи през 640 година, към времето, когато мюсюлманите покоряват Светите земи. Тъй като цялата дървена структура е в несигурно положение и не може да бъде транспортирана, папа Франциск е решил да върне дребна част от нея в Светите земи.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР