Минералната баня в квартал Горна Баня“ ще бъде ремонтирана спешно.

...
Минералната баня в квартал Горна Баня“ ще бъде ремонтирана спешно.
Коментари Харесай

Столична община ще ремонтира минералната баня в кв. „Горна Баня“

Минералната баня в квартал „ Горна Баня “ ще бъде ремонтирана незабавно. Това планува отчет, импортиран от общинските съветници на ПП-ДБ-СС Цветелина Симеонова – Заркин и Димитър Петров. Предложението им бе признато с 45 гласа „ за “ на днешното съвещание на Столичния общински съвет.

За задачата отчетът планува опазване на правото на благосъстоятелност на Столична община върху банята и останалите постройки за още 5 години. В отчета на вносителите се показва, че банята и прилежащите уреди към нея се нуждаят от незабавно поправки действия, които обаче не са осъществени през последните 6 години от безвъзмездното прекачване на парцела от страната.

Засега не е ясно какъв брой ще коства ремонта на емблематичната баня, която тъне в съсипия от години наред. Сградата е заявена като архитектурно-строителен монумент на културата с категория локално значение. Състоянието й обаче е повече от сериозно – мазилката по фасадата е напукана, а тук-там даже липсва. Нарушена е целостта на носещите тухлени стени, покривната структура е в неприятно положение, има и течове.

В отчета е записано, че е оправдано ремонтът да бъде изработен през тази година, като за задачата ще бъде направено настоящо проучване и капиталов план. Дейностите ще се финансират от бюджета на направление „ Архитектура и градоустройство “.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР