Минавам само да попитам според вас дали Асоциацията на прокурорите

...
Минавам само да попитам според вас дали Асоциацията на прокурорите
Коментари Харесай

Мирчев изригна в Twitter: Това е директна заплаха за сигурността! Замитат този факт под килима

„ Минавам единствено да попитам съгласно вас дали Асоциацията на прокурорите ще се скара и на конгресмена Дейвидсън, както се скара на мен поради изявлението ми за Гешев и проведената престъпност? Човекът си споделя 1:1, че са доста притеснителни сведенията за корупционни дейности от страна на основния прокурор, че глобите по закона “Магнитски ” никакви ги няма в България и че е безусловно недопустимо основният ни прокурор да се прави, че такива наказания не съществуват “, написа депутатът от „ Демократична България “ Ивайло Мирчев в Twitter.

Поводът за поста му е писмо във връзка с България към финансовото министерство на Съединени американски щати от американския конгресмен-републиканец Уорън Дейвидсън, което през днешния ден той разгласява в персоналния си профил в Twitter. Писмото касае спазването на глобите против Русия и в по-общ взор битката против корупцията. Важното в него обаче е, че се показва съответно име – това на основния прокурор Иван Гешев.

Мирчев отбелязва, че в писмото на Уорън Дейвидсън се загатва напълно непосредствено и това, че авторитетни български персони, глобени по закона “Магнитски ”, са изнудвали настоящи министри със закани за “повдигане на обвиняване от офиса на българския основен прокурор, в случай че министърът не окаже подпомагане ”.

„ И други неща се споделят, загатват се и мнения на европейски институции… Изобщо – четем и оставаме с усещането, че Асоциацията на прокурорите (и тази на следователите) и самият Гешев са единствените, останали неразбрали, че няма по какъв начин основният прокурор на една европейска страна да е трансфорат в бухалка и това да остане неусетно.

Според него в Европа и Съединени американски щати от дълго време са наясно, че царят е гол. „ И не мислят да замитат този факт под килима. Защото бухалката към този момент не е просто български проблем, а директна опасност за сигурността на страните членки на НАТО в Европа “, отбелязва депутатът от „ Демократична България “ в Twitter.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР